NewGene COVID-19 Antigeen Zelftesten

*15 minuten zelftest om snel eiwitfragmenten op te sporen op het voorste neusuitstrijkje.
Geen extra apparatuur nodig.

De NewGene Covid-19 ZELFTEST is een betrouwbare thuistest om zelf snel (± 15 minuten) te testen of u (mogelijk) besmet bent met Covid. Het afnemen van de test is simpel en pijnloos. De neusswap gaat relatief ondiep in uw neus (±2 à 3 cm) waardoor dit eenvoudig door en bij uzelf is af te nemen. Het gebruik van zelftesten door eindgebruikers en ondernemingen wordt sterk aangeraden door de Federale Overheid als eerste middel tegen de voorkoming van Covid-19 uitbraken.

Wie?

De NewGene Covid-19 ZELFTESTEN kunnen worden gebruikt:

 • door kleine en grote ondernemingen om de werknemers dagelijks/wekelijks te testen om uitbraak op de werk- vloer te vermijden, met sluiting van bedrijf als gevolg.
 • door medische organisaties en zorginstellingen waaronder bejaarden- en verpleeghuizen om deze risicogroep extra te beschermen.
 • in het onderwijs waar nauwe contacten met leerkrachten & leerlingen onvermijdelijk zijn zodat scholen open kunnen blijven in veilige gezondheidsomstandigheden.
 • bij publieke evenementen waarbij verantwoordelijkheid nemen tegenover elkaar en de organisatoren van groot belang is voor het verder bestaan van sociale momenten en de sector.
 • in privé-verband/thuis bij bezoek, bij risicocontact, bij schoolkinderen en studenten, na en voor reis of uitstap, …

NewGene detectie van Omicron

Uit studies is gebleken dat NewGene gevoeliger is dan de meeste Antigeentesten bij de detectie van de Omikron variant.

Goedgekeurde zelftesten

Deze zelftest is officieel goedgekeurd door de Europese Commissie en het FAGG Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten in België.
CE1434 certificaat van Notified Body

Specificaties

 • Snelle virusdetectie op basis van een korte neusswab.
 • Test op diepte 2 à 2,5cm in de neus.
 • Een snel resultaat na 15 minuten.
 • Zéér gebruiksvriendelijk, ook voor kinderen en gevoelige personen.
 • Efficiënt: afspraak bij labo is niet nodig.
 • Eenvoudig te gebruiken volgens de handleiding die meegeleverd wordt.
 • Het resultaat is gemakkelijk af te lezen: negatief / positief.
 • Bij een positieve test adviseren wij om contact op te nemen met uw huisarts.
 • Zeer accuraat 98,4%
 • De test identificeert de huidige infectie tijdens de acute fase van CoV-19, terwijl het virus nog in grote hoeveelheden in de luchtwegen aanwezig is.
 • Ideaal screeningsinstrument bij clusterbesmettingen.
 • Vermijdt snelle verspreiding vh virus binnen werkbubbel.
 • Snelle diagnose laat toe om onmiddellijk de geschikte behandeling toe te passen.
 • Individueel verpakt.

Gebruiksinstructies

Bij elke test zijn zeer duidelijke instructies bijgevoegd. Dit in 8 talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens en Zweeds.
Testprocedure: https://www.new-gene.net/en-ns

Antigen versus PCR

Antigeentests detecteren oppervlakte-eiwitten van het SARS-CoV-2-virus om een actieve of acute infectie vast te stellen. De monsters worden genomen uit de nasofarynx en de neusholte. Antigeentests worden aanbevolen voor personen met symptomen tijdens de eerste 5 tot 7 dagen van de infectie.

Antigeentests leveren sneller resultaten op dan moleculaire tests op in slechts 15 tot 30 minuten. Bovendien zijn antigeentests minder duur in vergelijking met RT-PCR-tests en vereisen ze geen gespecialiseerde laboratoriumtechniek. Antigeentests bieden snelle screening en opsporing van COVID-19.

PCR Moleculaire tests worden beschouwd als de gouden standaard voor de diagnose van het SARS-CoV-2- virus. Moleculaire tests worden ook gebruikt als bevestigingstest na antigeentests omdat ze zeer nauwkeurig zijn met een gevoeligheid en specificiteit van meer dan 95%.

Wanneer & wat te gebruiken?

Het coronavirus kan worden opgespoord in uitstrijkjes uit de neus of keel, zelfs voordat de eerste ziekteverschijnselen optreden.

Daarom kunnen mensen al enkele dagen besmettelijk zijn voor de eerste symptomen optreden, die meestal ong. 5 dagen na de besmetting van het virus optreden.

Sommige mensen hebben gedurende hun hele infectie geen symptomen, maar zijn positief bij de virustest en besmettelijk voor anderen. Na een paar dagen ziekte daalt de concentratie van het virus (zoals te zien in uitstrijkjes) en nemen de ziekteverschijnselen meestal af, terwijl de hoeveelheid antilichamen in het bloed toeneemt.

Om te zien of u op dit moment geïnfecteerd bent, heeft u een virale test (RT-PCR/Antigeentest) nodig. Virale tests identificeren het virus in monsters van uw ademhalingsstelsel, zoals een uitstrijkje van de binnenkant van uw neus.

NU BESCHIKBAAR

U kan direct bij ons aankopen.
De testen worden tussen 1 en 2 werkdagen later bij u geleverd.

Voor meer technische informatie als bvb certificaten, gelieve contact op te nemen met Protect and Care
op het algemeen nummer: +32 (0)9 321 32 32 of
per email offerte@protectandcare.be.

Deze NewGene testen zijn vrij verkoopbaar in apothekers, supermarkten,...